Om du sitter mycket framför datorn och jobbar hemma till exempel med att skriva eller skripta så vet du hur trött du kan bli. En av bovarna som bidrar till det är dålig luft. Eftersom det är kallt så ofta i Sverige så är det inte alltid läge att sitta vid öppet fönster. Då händer det lätt att luften inomhus blir dålig och du blir tröttare.

Bra sätt att rena luften

Det första att tänka på är att gröna växter renar luften. Därför rekommenderar vi att du skaffar hem några bladväxter till hemmakontoret. Se även till att vädra ur ditt kontorsrum iallafall en gång om dagen en liten stund. Det kan höja luftkvaliteten direkt.

Ibland behövs dock lite större kanoner och då kan det vara läge att kika på en avfuktare eller luftrenare. Kanske ditt hemmakontor inte har något fönster du kan öppna och då passar det perfekt med en av dessa.

En luftrenare fungerar så att den fångar upp partiklar i luften som kan orsaka brist på syre och huvudvärk. Den lindrar även annat som allergiproblem till exempel. Klicka här för att se ett urval av bra maskiner som kan hjälpa dig till bättre luftkvalitet.